Kosten PCR-testen met Non-COVID document
☝Hier en Koop Vandaag je pcr-test!☝

PCR test met reisverklaring in Elsbroek, wat is de reden dat ik het nodig heb?

PCR test met reisverklaring in Elsbroek, wat is de reden dat ik het nodig heb?

Waarom moet je een PCR test met reisverklaring in Elsbroek ondergaan wanneer je op reis gaat naar een ander land? Dat vraag je je misschien af als je van plan bent om een reis te boeken naar een leuke vakantiebestemming in een ander land. We mogen namelijk sinds kort weer een niet noodzakelijk reis maken naar het buitenland doordat de corona maatregelen in een aantal landen minder strikt zijn geworden. Maar dat zorgeloos vakantie vieren nog niet helemaal kan blijkt wel uit het feit dat je voor vertrek verplicht een PCR test met reisverklaring moet laten doen.

Wat is de reden dat een PCR test met reisverklaring Elsbroek verplicht is bij een reis naar het buitenland?

De reden dat een aantal landen weer heel voorzichtig hun deur op een kier zetten voor reizigers uit een ander land komt door het succes van de vaccinatiecampagnes tegen corona. Die hebben namelijk geresulteerd in dalende besmettingsaantallen wat betekent dat er minder mensen ziek kunnen worden door het virus. Maar voordat alle bijna 8 miljard wereldburgers zijn voorzien van een vaccinatie zijn we zeker een paar maanden verder. En de mensen die nog niet zijn gevaccineerd kunnen nog steeds het corona virus oplopen en ernstig ziek worden. Om besmettingen van buitenaf te voorkomen is een PCR test met reisverklaring verplicht gesteld voor inkomende buitenlandse reizigers. Als je naar een ander land reist moet je met een reisverklaring waarin staat dat je een PCR test hebt gedaan en geen corona hebt kunnen aantonen dat je niet besmettelijk bent. De reisverklaring wordt over het algemeen afgegeven door het testcentrum waar je de PCR test hebt gedaan.

Wat is een PCR test met een reisverklaring en wat gebeurt er als ik de test laat doen?

Als je bij een testcentrum de PCR test laat doen zal de test aan de hand van een beetje van jouw genetische materiaal vaststellen of je besmet bent met het corona virus. Dat testmonster van genetisch materiaal bestaat meestal uit een kleine hoeveelheid slijm uit je neusholte. Als ze op de testlocatie het monster hebben afgenomen kun je naar huis. Onderwijl gaat het testmonster naar het laboratorium waar het aan de PCR test wordt onderworpen. In het laboratorium wordt gekeken of er naast jouw DNA ook erfelijk materiaal van het virus in het testmonster is te vinden. Als ze kunnen aantonen dat het virus aanwezig is in het monster, dan is de test positief en betekent het dat je besmet bent. Je zal daar binnen 24 uur telefonisch van op de hoogte worden gesteld. Als ze geen coronavirus in het monster aantreffen is de uitslag negatief, en krijg je via email het testresultaat met de reisverklaring toegestuurd.

Zijn er bepaalde eisen waar een PCR test met reisverklaring aan moet voldoen?

De reisverklaring die kunt krijgen bij je PCR test moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet het document in het Engels zijn geschreven en moet er duidelijk je naam en je paspoortnummer op staan. Naast dat de verklaring moet vermelden dat je een PCR test hebt gedaan waar een negatief testresultaat uit is gekomen, moet ook de datum en tijdstip van testen worden vermeld. Het moment van testen is namelijk van belang voor de geldigheid van de reisverklaring. Je moet namelijk binnen een gestelde tijd zijn ingecheckt of gearriveerd na het doen van de test. Hoeveel tijd, dat hangt af van je reisbestemming maar meestal gaat het om 72 uur. Plan daarom goed je PCR test met reisverklaring in Elsbroek voordat je op reis gaat.